If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Издирвам реле за мигачи със седем извода за ALFA 164 Супер. Старото нещо се скапа и работи само в едната посока. Проверих в ТиН за ново, но нямаха, както нямаше и при Италианеца.
Благодаря: Томе
начи не струва мильони едно реле, да си играеш спойки мойки и пак да не стане, я да ти е мирна главата кажи ко е релето да ти го пращам срещу някой лев
Пробвах да го отворя, но се притеснявам да не го счупя. Но след като толкова препоръки има за отваряне и проверка за студени спойки ще пробвам отново. Ако не стане тогава ще търся ново. (за Дидод- мисля че изчезна десния мигач).
виж сега, да не вземеш да ми се обидиш. не е това целта, а ти казвам какво става. и твоето реле е със студени спойки които можеби още не се обаждат но и това ще стане.
при заливане с припой на спойките , крачетата на реленцата които са вътре в релето са с голяма площ. те действат като радиатор. спойките там изстиват по-бързо и се получава микропукнатина /студена спойка/. там започва окисляване и в един момент вече няма проводимост. затова се отваря релето и се припоява и проблема се елиминира. ремонтирани са много релета вече по тая схема и още никой не се е обадил че пак не му работят мигачите.
Съгласен съм с kolev на 100%
Има два фактора за да спре релето
Студени спойки и физически прегоряло реле - което се случва изключително рядко .
Затова колегата да си отвори релето без много да се страхува да си го презапои с поялника после мери с мултицета и ще си реши проблема .
Ако пък се окаже ,че не е от студени спойки след замерването ( съмнявам се да не е ) то вече знае от кого и за каква сума може да се снабди с това което му трябва .
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
виж сега, да не вземеш да ми се обидиш. не е това целта, а ти казвам какво става. и твоето реле е със студени спойки които можеби още не се обаждат но и това ще стане.
при заливане с припой на спойките , крачетата на реленцата които са вътре в релето са с голяма площ. те действат като радиатор. спойките там изстиват по-бързо и се получава микропукнатина /студена спойка/. там започва окисляване и в един момент вече няма проводимост. затова се отваря релето и се припоява и проблема се елиминира. ремонтирани са много релета вече по тая схема и още никой не се е обадил че пак не му работят мигачите.
хах, знам, правил съм го, просто ако не е техничар човека най лесно да му дам
Благодаря за постването на всички. Понапънах го малко и го отворих. Проблема се оказа точно в спойките. Не толкова студени, ами направо си се бяха цепнали точно спойките който излизат на изводите на релето. Презапойх ги, и засега работи перфектно. Благодаря за съветите!
Съгласен съм с kolev на 100%
Има два фактора за да спре релето
Студени спойки и физически прегоряло реле - което се случва изключително рядко .
Затова колегата да си отвори релето без много да се страхува да си го презапои с поялника после мери с мултицета и ще си реши проблема .
Ако пък се окаже ,че не е от студени спойки след замерването ( съмнявам се да не е ) то вече знае от кого и за каква сума може да се снабди с това което му трябва .
Ай сиктир,ами ако е спряло управлението му....................
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Ай сиктир,ами ако е спряло управлението му....................
Тооо да не е 159
Възможно е , НО само в случай ,че е спукана и резервната гума
Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !
Comment